Close
Malta Vizesi

Malta Vizesi

Malta vizesi başvuruları, seyahat amacının belirlenmesine müteakiben Malta Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Seyahat amacı vize kategorisinin belirlenmesini içerir ve o kategorinin gerektirdiği durumunuza uygun evrakların hazırlanması ile Malta vize başvuru süreci başlamış olur.

 Malta vizesi başvuruları, seyahat amacının belirlenmesine müteakiben Malta Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Seyahat amacı aynı zamanda vize kategorisinin belirlenmesini içerir ve o kategorinin gerektirdiği mesleğinize veya durumunuza uygun evrakların hazırlanması ile Malta vize başvuru süreci başlamış olur. Turistik, ticari, transit, spor ve kültürel etkinlik, aile ve arkadaş ziyareti ve eğitim amaçlı seyahatler gibi durumunuza uygun Malta vizesi için gerekli evrakları Vizem Hazır’dan talep edebilirsiniz.

Malta’ya seyahat edecek yolcular Schengen vizesi başvurusu yapmalıdırlar. Tek girişli veya çok girişli Schengen vize talebinde bulunabilirsiniz. Tek girişli Malta Schengen vizesi ile birden fazla Schengen ülkesine seyahat etme imkanı bulunmaktadır. Schengen bölgesinden ayrılma durumunda tek girişli vize ile yeniden Schengen bölgesine giremez veya ilk girişiniz Malta’dan olsa dahi Malta’ya tekrardan geri dönüş yapamazsınız. Eğer tek girişli Malta vizesi aldıysanız ve Schengen bölgesindeki diğer destinasyonlara seyahat edeceksiniz; seyahat planınızı başvuru dilekçenizde açıklamanız, gidiş-dönüş tarihlerini de belirtmeniz önemlidir. Diğer Schengen ülkeleri de seyahat planınızda yer alıyor ve Malta’yı birden fazla kez ziyaret edeceksiniz bu ancak çok girişli vizeyle mümkün olabilmektedir.

Malta vizenizin geçerlilik süresince Malta’ya birden fazla ziyarette bulunabilirsiniz. İlk kez yapılan başvurular genellikle 180 gün içinde 90 günü aşmayacak şekilde, tek girişli vize olarak verilir ancak çok girişli vize talebinde bulunmanıza engel değildir. Çok girişli Schengen vize taleplerinde daha önceden Schengen bölgesine yapılan seyahatlere dair vize etiketlerinin bulunduğu pasaportunuzun ve varsa eski pasaportların ibraz edilmesi çok girişli Malta Schengen vizesi almanızı sağlar. Eğer Malta üzerinden Malta’da konaklamadan Schengen bölgesindeki veya Schengen bölgesi dışındaki bir başka bir ülkeye gidilecekse Malta transit vizesi almanız gerekecektir.

Bu noktada önemli bir hususu hatırlatmakta fayda vardır; Malta vizesinin sonucuna ancak ve ancak Malta Konsolosluğu karar vermektedir. Vize başvuru merkezleri evrak tesliminin yapıldığı; Vizem Hazır ise vize ile ilgili danışmanlık hizmetinin alındığı yerler olup Malta vizesinin sonucuna dair hüküm verme yetkisine sahip kuruluşlar değillerdir.

Vizem Hazır, Malta Vizesi Veren Firmalardan biridir. Malta vize işlemleri ve ülkeyle ilgili hemen hemen her konuda hizmet vermektedir. Tecrübesiyle sizlere güvenli ve kaliteli hizmet veren firmamız aracılığıyla her türlü vize işlemlerini yapabilirsiniz. Malta ile ilgili vize, oturum izni, vatandaşlık ve her türlü mevzuat danışmanlığı hizmetlerini vermekteyiz. Malta vizesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için hazırladığımız sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Malta için vize ve oturum iznine dair her şeyi ofisimizde yürütebilirsiniz.

Malta vizesi almak için durumunuza göre Malta vize evrakları ve güncel vize ücreti hakkında sorularınızın varsa bizi arayabilir, ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Malta Vizesi Türleri

Malta Schengen üye ülkeleri arasında yer aldığından dolayı Malta vizesi türleri de Schengen vizesi sınıfına girmektedir. Bu nedenle bordo pasaporta sahip Türk vatandaşlarının hangi Malta vize türünden başvuru yapacak olurlarsa olsunlar Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip vatandaşların ise Schengen vizesi almalarına gerek olmamaktadır.

Vize türleri Malta için de kısa ve uzun süreli yani C ve D vizesi olarak ayrılmaktadır. Kısa süreli vizeler 180 gün içinde en fazla 90 gün konaklama yapılmasına izin vermektedir. Turistik vize, ticari vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, Erasmus vizesi, gemici vizesi gibi vizeler kısa süreli vize türleri grubunda yer almaktadır. Uzun süreli eğitim, oturum, aile birleşimi, çalışma gibi 90 günden uzun süre konaklama gerektirecek durumlarda alınan vizeler ise D tipi uzun süreli vize grubundadır.

Kısa süreli vize türleri Malta seyahatinizin amacına göre çeşitlenmektedir. Malta’ya turistik amaçlarla gidecekseniz turistik vize; iş seyahati, toplantı, fuar katılımı gibi nedenlerle konaklayacaksanız ticari vizeye başvurabilirsiniz. Malta’da yaşayan aile üyesi, akraba ya da arkadaşınızı ziyaret edecekseniz aile ve arkadaş ziyareti vizesi; gemi personeli olarak kısa süreli seyahat planlıyorsanız gemici vizesi; öğrenci olarak kısa süreli eğitim seyahatlerinizde ise Erasmus vizesi türlerini tercih edebilirsiniz.

Seyahat amacınıza, sürenize ve mesleki/kişisel durumunuza göre başvurmanız gereken Malta vizesi türleri ve vize türünüze göre hazırlamanız gereken evraklar konusunda Vizem Hazır’dan detaylı bilgi alabilirsiniz. Vizem Hazır ile Malta vize başvurusu yapmaya karar verdiğinizde kurumumuz evrak temininden vize randevusuna ve vize sonuçlanmasına kadar her adımda sizlere yardımcı olarak vize işlemlerinizi kolayca tamamlamanızı sağlayacaktır.

Malta Vize Başvuru Formu

Schengen ülkesi kapsamına giren Malta için vize başvurusu yaparken seyahat amacına, tarihlerine ve mesleki duruma göre başvurulacak vize türü de farklılık gösterir. Malta vize başvuru formu; turistik, ticari, aile ziyareti ya da Erasmus vize türlerinden hangisine başvuru yapılırsa yapılsın hazırlanması gereken zorunlu evraklar arasında en önemliler arasındadır

Malta’ya vize almak için doldurulması gereken vize başvuru formu, Malta Konsolosluğu tarafından hazırlanan ve Malta’ya seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri hakkında detaylı bilgi alma amacı taşıyan bir belgedir. Malta vizesi başvurusu yapacak olan kişilerin vize başvuru formunu titizlikle doldurması gerekir. Formda eksik ya da hatalı bilgi bulunmamalıdır. Vize başvuru dosyasındaki diğer belgelerde beyan edilen bilgilerle başvuru formundaki bilgiler de tutarlı olmalıdır. Eksik, hatalı ya da tutarlı olmayan bilgiler verilen başvuru formu Malta Konsolosluğu tarafından vizenin reddine sebep olabilmektedir. Malta için başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalıdır.

Başvuru sahipleri Malta vizesi başvurusu yaparken doldurulması gereken Malta vize başvuru formu konusunda özenli ve titiz davranmalıdır. Önemli detaylar gerektiren bu belgenin ve diğer zorunlu evrakların hazırlanması konusunda profesyonel desteğe ihtiyaç duyabilir; vize sürecinizi zamandan tasarruf ederek ve kolay şekilde tamamlamak isteyebilirsiniz.

Malta Vizesi Biyometri (Parmak İzi) prosedürü

Malta Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler, vize işlemlerinin tamamlanabilmesi amacıyla Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar. Parmak izi tarama işlemi olarak da adlandırılan biyometri işlemi, İtalya,  Malta, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Malta, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Malta, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılmaktadır.

Biyometri işlemi gizlilik yasası çerçevesinde yapılan bir işlemdir. İşlem dijital bir parmak izi tarayıcı aracılığı ile ellerde bulunan tüm parmakları izinin alınması şeklinde uygulanır.

Malta Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan kişiler, biyometri işlemlerinin sağlıklı yapılabilmesi için parmaklarında kesik, hasar ya da süs amacıyla yakılan kına ve benzeri, parmak izi hakkında yanlış bilgiye yolaçabilecek şeylerin olmamasına dikkat etmelidir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişiler engellerini destekleyen tıbbi raporu ibraz ederek Malta vize başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

–  12 yaşından küçük çocuklar Malta Konsolosluğu tarafından (şahsi başvuru yapmaları durumunda) biyometri işleminden muaf tutulurlar.

– Daha önce Schengen vizesi almış, biometrik verileri (dijital parmak izi ve fotoğraf) ibraz etmiş başvuru sahipleri, önceden alınmış VIS ibareli vize fotokopisi ibraz etmek ve biyometrik verilerin 5 yıldan daha eski olmaması suretiyle biyometri işleminden muaf tutulmaktadır.

– Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi davetleri üzerine gerçekleştirdikleri seyahatlerde biyometri işleminden muaftırlar.

– Devlet ve hükümet liderleri, aileleri ve beraberinde seyahat eden kişiler, uluslararası organizasyonların davetine icabet amacıyla yaptıkları resmi seyahatlerde Malta Konsolosluğu tarafından biyometrik taramaya tabi tutulmazlar.

– Parmak izi işleminin uygulanmasına ilişkin herhangi bir fiziki engeli bulunan kişiler biyometri işlemine tabi tutulmazlar.  Böyle durumlarda 10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın parmak izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibi engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi uygulamasına tabi olacaktır.

Malta Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Öğrenci Vizesi Gerekli Belgeler:

  • (Yabancı asıllı vatandaşlar için dönüşten itibaren 3 ay daha geçerli oturum izni kartı gereklidir.)
  • Vize Başvuru Formu
  • 2 adet yeni çekilmiş renkli biometrik fotoğraf.
  • Pasaportunuzun işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi
  • Kimlik Fotokopisi
  • Uçak Bileti Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Ders/Derslerin detaylarını, süresini ve ücretini gösteren, kuruluşun mührünü ve okul yöneticisinin imzasını taşıyan Malta eğitim kuruluşundan kabul mektubu ve ödemenin yapıldığını onaylayan makbuz.
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler: Son 3 aya ait banka hesap dökümü güncel ve son 15 gün içinde işlem görmüş olmalıdır. Varsa araç ve tapu ruhsatı

** 25 yaşını tamamlamamış öğrenciler e-devletten daha önce hiç çalışmadığına dair 4A hizmet dökümü getirmelidir.

Çalışan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Şirket antetli kâğıdına yazılmış İşveren mektubu (izin onayı) (sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin ismi ve pozisyonu, göreve başlangıç tarihi, seyahat süresi, çalışanın pozisyonu)
  • SGK giriş bildirgesi,
  • Sigorta hizmet dökümü
  • Son 3 Aylık Maaş Bordroları
  • Şirketin ticaret oda kaydı (oda kaydı orijinal olmalıdır)
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası
  • Şirketin ticaret oda kaydı (oda kaydı orijinal olmalıdır)
  • Ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası

Çiftçi Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi
  • Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname. (orijinal olmalı)(son 15 gün içinde alınmış olmalı, gidiş-dönüş tarihleri ve günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutar belirtilmeli )

Geliri olmayan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Başvuru sahibinin hiçbir geçim aracına sahip olmaması durumunda ebeveynden ya da Vukuatlı Nüfus örneğiyle akrabalığını kanıtlayabilecek kişilerden alınan noterden onaylı Taahhütname.
  • Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek olan başvuranlardan muvaffaka name (orijinal olmalıdır)
  • Vize başvurunuz ile ilgili açıklama yapmak veya iletmek istediğiniz durumları içeren Almanca ya da İngilizce yazılmış imza ve tarihli dilekçe.
  • Başvuru formu

Malta Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta vize başvurunuz, vize randevu tarihinizi müteakiben 7 ile 10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Ancak Malta Konsolosluğu’nun ve başvuru evraklarını teslim edildiği vize başvuru merkezinin tatil günleri ve yoğunlukları da göz önünde bulundurularak başvuruda bulunulması sağlıklı olur. Malta seyahatinizle ilgili Malta vize prosedürlerinin gerçekleştirilmesi sürecinde sıkıntı yaşamamak için seyahatten 1 ay önce Malta vize başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.